Aktiviteter 2019

Julhälsning

Bli medlem, klicka här

 

Medlemsinformation 16 oktober 2019


Bli medlem, klicka här
 

 

Medlemsmöte 9 oktober 2019


Välkommen till en medlemskväll om sjukvården i Västra Götaland och hur moderaterna jobbar i vår region.
Fyranhuset onsdag 9:e oktober kl. 18:00
Vi har bjudit in regionrådet Linn Brandström (m) som gäst för att bland annat samtala om sjukvården och annat som ligger oss varmt om hjärtat.
Säkerligen finns det många tankar hos oss alla och våra bekanta om hur sjukvården fungerar rent allmänt och i synnerhet i vårt närområde…
Vi hoppas att denna kväll skall kunna ge några svar och flera trevliga samtal!
Självklart får du ta med dig någon intresserad vän till vårt möte.
Vi bjuder även på en pajbuffé (ost/skinka, skaldjur, vegetarisk och orientdressing) i samband med mötet och därmed vill vi ha era anmälningar senast söndag 6 oktober.


Läs mer på:
PDF\Medlemsinbjudan_till_kvall_med_Linn_om_VG_och_sjukvard.pdf

 

Studiebesök på Rosenbergsskolan 19 mars 2019

Tidaholmsmoderaterna är först!

Som första parti att göra ett studiebesök på Rosenbergsskolan var Tidaholmsmoderaterena.

Under tisdagskvällen gjorde moderaterna i Tidaholm ett studiebesök på bygget av Rosenbergsskolan för att se det i verkligheten och det visade sig att de var det första partiet som har detta intresse.

De guidades runt av kommunens projektledare Peter Eriksson och generalentreprenören Kennet Bergman från Allt i Bygge och de gärna svarade på frågor utav diverse slag som moderaterna ställde om både byggnation av skolan och infrastrukturen av hela området Rosenberg.
Bland annat så byggs skolan med solceller på taket, någon som Moderaterna motionerade om redan 2012, och att den nya skolan kommer att vara mycket kostnadseffektiv.

Visserligen hade moderaterna gärna sett en ny högstadieskola på annan plats istället och att de två övriga i “centrum” hade varit “F-6” istället, men det vann inte gehör hos den styrande majoriteten förra mandatet (S och V). Samtidigt så ser moderaterna hur denna nya skolan kommer att tränga ut Linblomman i Madängsholm enligt skolutredningen även om den som byggnation blir en bra skola för lärare och elever.

En fråga där svaret “svävade i luften” var hur mycket som den tänkta utomhusbassängen och idrottshallen kommer att fördyra hela projektet då det inte finns några klara besked OM bassängen skall byggas, samt hur idrottshallen skall se ut, så lär bygget försenas…
Det enda man vet att det har gjorts dyra ritningsändringar för att anpassa byggnaderna ifall det blir en utomhusbassäng, samt att hela byggnationen av infrastukturen för de kommande bostäderna blir försenad i väntan på beslut.

Efter studiebesöket så höll den moderaternas fullmäktigegrupp en möte i en av byggpaviljongerna.


Några av studiebesökarna utan förskolan


Utanför den kommande huvudentrén


Skiss på den kommande skolan


Samtal med Per Eriksson och Kennet Bergman

 

Bowlingkväll för hela familjen den 12 april

 

Årsmötet tisdag 26 februari 2019

Årsmötesförhandlingar på Fyranhuset i Tidaholm
Årsmötesförhandlingar på Fyranhuset med Presidiet Michael Brisman och Peter Friberg

Peter Friberg ny ordförande för Moderaterna

Tidaholmsmoderaterna har haft årsmöte på Fyranhuset den 26 februari. Mötet inleddes med parentation över Helena Gustafsson, Ottravad, som varit aktiv i partiet i nästan 40 år och efter höstens val fanns hon med som kommunens representant i Hellidens folkhögskolas styrelse samt i Kultur- och fritidsnämnden.

Michael Brisman ledde årsmötet för sista gången som föreningens ordförande. Han framhöll att valrörelsen fungerat väl med en uppskattad valbroschyr, som Maria Blanck-Wahlström producerat och i ett lotteri med hennes tavlor som vinster gick hela behållningen 6.500 kronor till Nattvandrarna i Tidaholm. Gunilla Dverstorp var framgångsrik redaktör i det material som användes i valet.
Moderaterna vann ett nytt mandat i kommunvalet med Ambjörn Lennartsson som valledare och om samarbetet hade varit detsamma som på riksplanet hade M och KD tillsammans blivit största borgerliga block. Partiet har under året fått flera nya medlemmar.

Michael Brisman som avgår får en liten gåva av Peter Friberg som blir ny ordförande för Tidaholmsmoderaterna
Michael Brisman som avgår får en liten gåva av Peter Friberg som blir ny ordförande för Tidaholmsmoderaterna

Vid val av styrelse utsågs Peter Friberg till ordförande efter Michael Brisman, som avsagt sig och Ambjörn Lennartsson fick fortsätta som vice ordförande. Övriga som valdes var Kristina Björling, Johan Liljegrahn, Elisabeth Alfredsson, Ida Davisson och Jan-Olof Sandberg, samtliga omval medan Ulf Alteg och Camilla Graaf nyvaldes. Ida utsågs också som kontaktperson med Moderatkvinnorna.

Vid den efterföljande måltiden berättade Michael med både allvar och humor om sina många år i kommunpolitiken. För 40 år sen blev han medlem i partiet och var senare Moderaternas ledande företrädare i kommunen. Han gav en intressant inblick i samarbetet med de olika kommunalråden, som visar hur det kan fungera, när man har kommunens bästa för ögonen. Han avtackades med en varm applåd av deltagarna.

   

Vi önskar alla en god fortsättning på det nya året